Накратко се опишат карактеристиките на прирабница од нерѓосувачки челик

Накратко се опишат карактеристиките на прирабница од нерѓосувачки челик

Прирабница (исто така познат како прирабница или прирабница) е дел од цевката и цевката поврзани едни со други. Поврзан е со крајот на цевката. Има дупки во прирабницата, и може да се носат завртки за да се направат двете прирабници цврсто поврзани. Приклучоци со прирабнички цевки се цевки со прирабници (прирабници или земјишта) што може да се фрли или навој или завари. Прирабница (заеднички) е пар методи. Лан, заптивка и плуралност на завртки и навртки. Заптивката е поставена помеѓу двете површини за запечатување на прирабницата. Откако ќе се затегне оревчето, специфичниот притисок на површината на заптивката достигнува одредена вредност, а потоа се деформира, и ја исполнува површината на запечатување со неправилности. На истото место, споеви се тесни и не пропуштаат вода. Некои фитинзи и опрема имаат свои прирабници, кои се и прирабнички врски. Прирабничките врски се важен метод за поврзување за изградба на цевководот.

stainless steel flange fittings stainless steel flanged pipe fittings

Прирабничката врска е лесна за употреба и може да издржи голем притисок. Прирабничките врски се широко користени во индустриските цевки. Во домот, дијаметарот на цевката е мал и низок притисок, а прирабничката врска не е видлива. Ако сте во котлара или производствена локација, насекаде има прирабнички цевки и опрема.

Во лаичка смисла, улогата на прирабницата е да го обезбеди и запечати спојот на цевката.

Затвори мени
×
×

кошничката

 
 
 

Кликни тука за да се испрати на истрага или контакт.
20% повеќе исклучи!

известување!