Стакло заклучување на вратата, некои размислувања во секојдневна употреба

Стаклената врата е популарна кај потрошувачите поради нејзиниот прекрасен изглед. Општата брава е тешко да се инсталира на стаклената врата. При избор на заклучување на стаклена врата, лесен е за инсталирање и убав. Затоа, на заклучување на стаклена врата обично е изработен од високо цврст структурен челик или легура на цинк-леано умре или нерѓосувачки челик, што ги надминува дефектите на лесната 'рѓа, стареење и недоволно челик од легура на железо и цинк. Површинскиот третман е претежно исчистен или огледуван, што е убаво и елегантно. Со чувство за мода.

glass door lock sliding glass door lock

Некои работи на кои треба да обрнете внимание при одржувањето заклучување на стаклена вратас:

1. Не користете лубриканти случајно. Некои пријатели имаат тенденција да испуштаат малку масло во заклучените очи кога заклучување на стаклена врата е пунџа или тесна. Ова може да направи заклучување на стаклена врата брзо се лизга, туку поради маслото. Лесно е да се држите до пепел, и потоа лесно ќе акумулира прашина во клучалката, а формирањето на кит од масло ќе го направи лизгањето заклучување на стаклена врата повеќе склони кон неуспех. Точно решение: исечете некои парчиња молив или парчиња свеќа, дувајте ги во лизгањето заклучување на стаклена врата цилиндар низ тенка цевка, и потоа вметнете го клучот повеќе пати.

2. Не извртувајте го заклучување стаклена врата клуч за отворање на вратата. Понекогаш поради гравитацијата на листот од вратата или шарката на вратата, тоне листот на вратата, и заклучување на стаклена врата ја заклучува вратата или непречено ја отвора вратата. Во ова време, често е тешко да се отвори заклучување на стаклена врата врата со клуч и заклучи ја вратата. Не присилувајте клучот да се извртува, за да не се скрши клучот и да се зголеми неволјата.

Затвори мени
×
×

кошничката

 
 
 

Кликни тука за да се испрати на истрага или контакт.
20% повеќе исклучи!

известување!