Како да се избере при купување заклучување стаклена врата

Како да се избере при купување заклучување стаклена врата

Стаклената врата е популарна кај потрошувачите поради нејзиниот прекрасен изглед. Општата брава е тешко да се инсталира на стаклената врата. При избор на заклучување на стаклена врата, лесен е за инсталирање и убав. Затоа, на заклучување на стаклена врата обично е изработен од високо цврст структурен челик или легура на цинк-леано умре или нерѓосувачки челик, што ги надминува дефектите на лесната 'рѓа, стареење и недоволно челик од легура на железо и цинк. Површинскиот третман е претежно исчистен или огледуван, што е убаво и елегантно. Со чувство за мода.

glass-door-lock sliding glass door lock

Како да изберете при купување заклучување на стаклена врата

1. Изберете заклучување на стаклена врата производи со висока репутација, стабилен квалитет и добра услуга по продажбата.

2. Проверете дали логото и логото на купените заклучување на стаклена врата пакетот е завршен (вклучувајќи го и стандардот за имплементација, одделение, име на производител, адреса, датум на производство на заклучување на стаклената врата), дали пакетот е цврст, и дали содржината на упатството се совпаѓа со заклучувањето на стаклената врата.

3. Внимавајте на квалитетот на изгледот на заклучување на стаклена врата, вклучувајќи дали главата на заклучување, телото на бравата, заклучувачкиот јазик, рачката и деловите на плочата за покривање и сродните додатоци се завршени, дали површинската боја на позлатените делови и насликаните делови е светла и униформа, и дали има 'рѓа или не. Знаци на оксидација или кршење.

4. Проверете дали функцијата за употреба на лизгачката стаклена брава е сигурна и флексибилна. Треба да се изберат два или повеќе производи за проверка на споредбата. Сите копчиња мора да се користат за тест прекинувач. Се препорачува да се тестира секоја брава најмалку три пати.

5. Проверете ја состојбата на запчаникот на копчето за заклучување на лизгачката стаклена врата, како што се пет клучни заби, секој клуч треба да има не помалку од три различни клучни заби, и првиот заб и петтиот треба да се обидат да не го изберат најдлабокиот заб. Тоа го олеснува вметнувањето и отстранувањето на клучевите и не е лесно да се скрши.

Затвори мени
×
×

кошничката

 
 
 

Кликни тука за да се испрати на истрага или контакт.
20% повеќе исклучи!

известување!